onsdag 16 september 2009

Inlägg #2: The first day

New York City! Denna metropolernas metropol! Hem till fler människor än hela Sverige, och underverk såsom Central Park, svindyra närlivset "Food Emporium", och ungefär en miljard taxibilar.

Den första dagen i New York kommer förevigt leva i våra minnen som dagen då våra fötter dog: vi promenerade säkert en dryg mil, kors och tvärs över Manhattan. Som alla andra turister i denna stad tittade vi på sånt som man bör titta på (Times Square, Fifth Avenue, Broadway, Soho o.s.v.), så vi tänker inte tråka ut er med en närmare beskrivning av detta.


Axel och Jenny på Times Square

När vi kom hem efter första dagens episka promenerande hade vi lovat att laga middag åt hushållet, så vi begav oss till det lokala snabbköpet "Food Emporium" för att köpa mat.
Väl där chockades pojkarna av ölutbudet: ovanlig Belgisk öl som kostar skjortan hemma i Sverige, stod här uppradad på hyllkanten för blott $10! Inte undra på att t.ex. "Delerium"-öl är svår att få tag på i Sverige, när alla flaskor köps upp av Amerikanska snabbköp!



Inköpsrundan gick tyvärr inte helt enligt planerna dock... Väl hemma i lägenheten igen konstaterade vi att vi glömt kvar det kött som skulle utgöra huvuddelen av middagen, i butiken. Det var bara att gå tillbaka och prata med föreståndaren, vifta med kvittot, och hoppas på det bästa. Tack vare utomordentliga retoriska färdigheter från Axels sida gick det hela dock vägen.