onsdag 28 oktober 2009

Inlägg #29: the Game, the Gig & the Bumblebee-Girl

Utanför fönstret strilar regnet ned, och Kings of New York har idag ännu inte tagit sig utanför ytterdörren (balkongdörren ja, men det räknas inte riktigt). Istället har vi drömt om en avlägsen tid vi valt att kalla "På Fredag", en tid då spröda pojkstämmor förhoppningsvis lyfts mot Manhattanskyn till tonerna av hjärtskärande gitarrplink. För att tala klarspråk: vi hoppas kunna bege oss ut i Central Park på fredag och musicera ihop lite fickpengar inför lördagens Halloweenfirande. Med oss tar vi Filip Forsberg, multi-instrumentalist och mysgrabb från kyrkan, vars uppgift blir att hålla takten på cajón. Kan bli mytchet bra.

Filip "Hej-kom-och-hjälp-mig" Forsberg

I lördags var Axel och tittade på ytterligare två Blatte United matcher nere i Chinatown. Det svenska stålet körde som vanligt över allt motstånd, som denna dag utgjordes av ett brasilianskt respektive ett argentinskt lag (två mycket bra lag). Dessa segrar resulterade i att Blatte spelar seriefinal nu på lördag, och givetvis ska Axel försöka befinna sig på plats för att dokumentera händelsen (Anton är inte alldeles road av fotboll, men vi får se om han följer med i egenskap av kameraman och omoraliskt stöd)!


Sebastian och Duncan tuktar laget

Söndagen den 25:e oktober uppträdde tre aningen förvirrade unga män på gudstjänsten i Svenska kyrkan; vi bloggare hade lurat med ovan nämnde Filip på en musikalisk bergochdalbana bestående av två andliga slagdängor, och det hela gick på det hela taget bra. Denna åsikt måste ha delats av övriga kyrkbesökare, för det senaste ryktet är att Kings of New York feat. Filip Forsberg ombetts att spela på kyrkans julbasar...

För att förklara den lite udda formuleringen "Bumblebee-Girl" i inläggets titel, bjuder vi på detta oförskämt dåligt ljussatta videoklipp:


För de läsare som saknar mörkerkikare eller en medfödd förmåga att förstå allt de ser (läs: KoNY eller Skylar från "Heroes"), kan ett referat av filmsnutten ovan vara på sin plats. Videon föreställer en bartender på klubben "Redemption", som iförd hummeldräkt, på vår uppmaning, gör lite reklam för denna blogg (vilket så här i efterhand kan kännas som en smärre felsatsning - varför göra reklam för bloggen med ett videoklipp PÅ bloggen? Oklart.). Hur som helst tyckte vi att det var snällt av henne att hjälpa till. Hon belönades frikostigt med $1 i dricks.



Alltså. Vad ska vi klä ut oss till och vart ska vi gå? De alternativ som finns är:
a) Blatte United förespråkar megafest på "Buddha Bar". Typ 2000 pers.
b) Maria Bergenhem från kyrkan förespråkar nåt sorts "warehouseparty" i Brooklyn.
c) Eunice & Louise från Generalkonsulatet förespråkar ett besök på nåt "haunted house" och därefter fest.
d) Klubben "Redemption" (och Willow) förespråkar Halloween på "Redemption" och erbjuder "Little Randy, a little person who usually gets really drunk and dances on the bar. He also hands out prizes and everything he gets his hands on".
e) Filip vill kramas i en tunna.

Nå?