söndag 25 oktober 2009

Inlägg #28: the Musikseminarium (and a recap of Epic proportions)

Först en recap: Under de dryga veckorna då vi på KoNY varit aktivt urusla på att uppdatera bloggen har vi inte bara haft Magnus på besök, utan också Andreas, Antons bror. Andreas var i stan ett par dagar men hann med både shopping, sight-seeing och inmundigandet av en och annan matbit (exempel på hur DET såg ut följer nedan).


Senare samma dag:


Notera att filmen är arrangerad (nej, Axel har inte druckit ur flaskorna framför honom i filmen).

Klockan blev mycket och intresset för fler bloggrapporter svalnade i takt med dagen (Södergran FTW). Inga fler rapporter följde.

Andreas åkte hem till Sverige, och resten av Magnus vistelse blev ett konststycke i att hålla nere utgifterna - den store tyste svensken köpte BARA två par jeans (Andreas hade skämts för en sådan futtig shoppinginsats).


"När Magnus ser hård ut gråter stenarna" - Gammalt svenskt djungelordspråk

I inlägg #21 skrev vi att vi anmält oss till ett musikseminarium i svensk regi, och samma dag som Magnus reste hemöver var det dags för detta seminarium. Kungarna ställde klockan okristligt tidigt för att hinna till registreringen klockan nio (07:45 ringde klockan - visst är det fruktansvärt!) och tog sig sömndruckna ned till Washington Park och NYU (musikseminariet, eller seminarierna om man ska vara sanningen trogen, var en del av CMJ, "College Music Journal", det vill säga en sorts kulturfestival på New York University, och hölls i NYU:s lokaler). Väl på plats framgick det snart att första seminariet inte började förrän klockan 12:30 vilket kändes ungefär som att få ett ton härsken renskav dumpat över sig, i alla fall för den notoriskt morgontrötte Axel.

För att göra en redan lång historia längre kan seminariedagarna sammanfattas som både underhållande och lärorika. Vissa paneler var bättre än andra, men på det hela taget kändes det som att vi fick en spännande inblick i den internationella musikindustrin maskineri. Framtiden går uppenbarligen ut på att "multi-branda", "monetiza", och att tänka organiskt (så nu vet ni). Sofia Talvik spelade på lunchen:



Detta inlägg vore inte fullständigt utan en uppföljning på förra inläggets cliffhanger, men först måste bakgrunden till bilden sammanfattas: på kvällen efter den första dagens seminarium (seminarerna sträckte sig över två dagar) hade arrangörerna bjudit in till ett showcase med svensk musik på en klubb i Meatpacking district. På detta showcase spelade ett gäng svenska artister (Jaw lesson, Francis, Sofia Talvik, Moonbabies och Adam Tensta) och DJ:s. Era tappra bloggare var där och lyckades inte bara fånga Adam Tensta på film:



...utan svalde dessutom den lilla stolthet de en gång besuttit för att låta fotografera sig med Daniel Lindström (Daniel deltog i en av panelerna tidigare på dagen, så vi hade redan hälsat på honom och låtit meddela att hans gamle gymnasielärare och sångcoach Lage Forsberg numera är vår körledare - bonding på HÖG nivå).


Daniel poserar vant med två av sina fjortisfans

Det var allt från New York den här gången. Over and out hälsar Axel (som inatt har TOKPIMPAT bloggen), och vill samtidigt passa på att smygtipsa om att nästa blogginlägg inte kommer dröja lika länge som detta...