söndag 20 september 2009

Inlägg #6: The day Anton became the Turtle-Man's first assistant (?!?)












S
öndag i USA betyder gospelmässa! Det tyckte i alla fall vi (Anton och Jenny; Axel kände sig hänging och låg kvar i sängen). Vi tog röda linjen upp till Harlem på morgonen för att få sjunga herrens lov! "30 minuter i förväg måste vara gott om tid" tänkte vi. Det var det inte. Kön till den första kyrkan vi besökte - Abbyssinian Baptist Church - var då redan runt 100 meter lång och hade ett gammalt hederligt festivalstaket som visade hur kön skulle gå. Det var bara för oss att leta efter en annan kyrka. Lika fullt var det dock vid andra och tredje kyrkan, men vid den fjärde fanns det plats för oss gudfruktiga ungdomar. Gospelsång, handklapp och allt man kan förvänta sig av en kyrka i Harlem förekom! Efter gudstjänsten dansade prästerskapet ut ur kyrkan, och vi - efter vårt andliga spis - gav oss ut på matjakt i den 30 gradiga värmen. Det blev hamburgare.

På väg hem promenerade vi genom Central Park. I och med att det var söndag var parken full av människor, bland annat dessa duktiga jazzmusiker:




Utöver duktiga Jazzmusikanter och lite halvsunkiga capoeiradansare, så stötte vi på "the Turtle-Man", en man som race:ade sköldpaddor mot varandra. Anton ombads bli dennes medhjälpare i det stundande loppet, fick skyddsväst och tuta för att kunna tämja de farliga bestarna, och log mot de skrattande turisternas kameror. Jenny och resten av publiken tycktes uppskatta det hela lite mer än Anton som nu stod mitt i skölpaddelöpbanan - oerhört laddat! Efter ett rafflande race stod sköldpadda nummer 7 som segrare. Må hans namn leva för alltid i historieböckerna.