fredag 4 december 2009

Inlägg #42: the Intellectuals (aka. MoMa vs Mew)

Anton är i skrivande stund på MoMa (Axel låg och vilade ögonen när Anton gick), men till aftonen ska Axel försöka slänga ett getöga på danska rockbandet Mew.

Tackvare att Marias rumskamrat är konststudent kunde hon ordna in oss gratis på MOMA. Efter att ha lovat garderobiären dyrt och heligt att man varken har sprängmedel eller levande i djur i jackan innan man fick hänga in den, man måste älska Amerikanska protokoll, så tog vi oss an Tim Burtons utställning, mycket bra. Sex våningar konst blir mycket att ta in men imponerad blir man då de fanns så mycket konst från så pass kända konstnärer att till och med Anton kände igen namnen på dem.


Anton framför Roy Lichtensteins "Girl with ball"

Axel uppdaterar typ 05:20, lördag morgon: Mew var huuuuur bra som helst! De spelade precis det jag hoppats på, och när jag, mätt och belåten, gick från Webster Hall var hela uppfylld av musik och glädje. Passande nog lyckades jag sammanstråla med Maria och Anton, och tillsammans med Marias vänner hängde vi på en pub nere på Lower East. Enda bakslaget med aftonen var den saftiga promenaden från 11:e gatan upp till 64:e; märkligt nog gick till och med DET bra, och till råga på allt kände jag mig tryggare än jag vanligtvis känner mig under nattliga promenader i Stockholm - den här staden upphör aldrig att förvåna...

Inlägg #41: the Feting-Julgran & the $50-karaoke Prize


I denna stad är det tradition att varje år göra ett enormt ståhej över julgranständningen vid Rockefeller Center (svar ja, det är det organiserade kaoset i samband med tändningen som är traditionen, inte själva tändandet som sådant). Människor i tusental samlas för att insupa stämningen, och illumineringsceremonin (bra ord va?) gästas av en mängd artister; i år var bland annat Aretha Franklin och Shakira närvarande.

Självklart gjorde vi ett försök att bevittna denna fantastiska händelse!



Det gick alltså som vanligt för bloggkungarna - halvbra. Men skam den som låter ett sådant fullkomligt nederlag dämpa humöret! Det var ju ändå onsdagskväll, vilket innebär att den som vill kan sjunga karaoke på Dylan Murphy's en bit upp på 3rd Avenue! Vi samlade styrkorna vilka vid det här laget blivit påtagliga (Filip, Maria, Sofia, Anna, Lina (x2), Anton och Axel) och begav oss dit. Maria och Axel rapporterar på varsitt mystiskt språk:



Kanske var det det dåliga vädret som gjorde att antalet karaokebesökare var marginellt färre till antalet än de som gick och såg andra delen av Arn-sagan på bio (dvs vi sju - ena Lina gick tidigt - plus kanske fyra till), så resultatet var kanske inte helt oväntat...



Godnatt önskade alltså Kings of New York med vänner!


Lina, Filip, Axel, Sofia, Anna, Maria & Anton

PS: För den lässugne finns nu bägge Thanksgivingfirandena återgivna på bloggen! Antons & Axels.