torsdag 24 september 2009

Inlägg #11: The Tiotusenkronorsdagen (aka. "Bättre sent än aldrig, eh?")

Gitarrporr när den är som bäst:
Ni vet doften. Trä. Stål. Nylon. Kärlek. Ni tar ett kliv in över tröskeln, tittar er omkring och suckar hänfört: ett hav av skönhet, ett hav av gitarrer. Ni går fram till en Martin som hänger på väggen, plockar ned den och spelar ett 'G'. Det känns som att doppa fingrarna i smör, och trumhinnorna imploderar av den änglalika klangen.

Alltså, vi har varit på Guitar Center på 14:th street, och där förlorade vi både vårt goda omdöme och merparten av våra reskassor. Men!
Anton är numera den stolte ägaren till en stålsträngad Taylor. Pris i Sverige: cirka 12000 kronor. Pris i USA: cirka 6200 kronor. Axel är i sin tur ägare till en nylonsträngad Cordoba. Pris i Sverige: ??? (säljs inte i Sverige). Pris i USA: 3200 kronor.



Nu sitter de matematikkunniga hemma vid datorn och tänker "6200 kr plus 3200 kr, det är ju bara 9400 kr! Inte alls en 'tiotusenkronorsdag' ju!" (ja Edward, vi vet hur du fungerar). Men betänk då detta: efter att vi spenderat hutlösa summor pengar på gitarrer köpte Axel ett par joggingskor. Pris? Cirka 600 kr.

Nya gitarrer. Nya joggingskor. Hoppas New York är redo, för nu ska vi bli både musikaliska och vältränade. Håll i er.

Inlägg #10: The Warmth

Nu skall vi ut på stan. Skönt att det är slutet av september så det är lite svalt och skönt ute. Eller nåt... NOT.