söndag 6 december 2009

Inlägg #43: the Ribston (Medtag termobyxor!)

Så har vintern slutligen kommit till det Stora Äpplet (därav den omotiverat vitsiga överskriften; Ribston är ett så kallat vinteräpple). Det har snöat lite idag, både regnblandat och regelrätt snö; på något sätt känns det passande, som att staden försöker påminna oss om att det snart bär av hem till det arktiska hemlandet. Skinnjackan som man utan problem kunnat ha fram tills nu kommer vid hemresan packas ned, och plockas sannolikt inte fram förrän i april. Vemodigt men ändå som det ska vara.



I afton har vi varit i kyrkan och spelat Trivial Pursuit med Filip, Maria, Lina och Anna. Team Anton & Maria tog hem den välförtjänta segern med de övriga två lagen hack i häl (det är detta nederlag som gjort mig, Axel: Gammal TP-mästare och Besserwisser av Rang, sömnlös).

Det är nu toktidig söndagmorgon och om några timmar kommer i alla fall Anton stiga upp och gå på söndagsgudstjänst. Om exakt en vecka lär situationen vara ungefär densamma: jag kommer sitta resfebrig vid datorn medan Anton slumrar sött bredvid. Före dess har vi dock ett antal saker att ta itu med: imorgon eftermiddag har vi genrep med Luciakören, och KoNY:s första framträdande med denna (kören) är på tisdag då vi ska sjunga på en lunch för en massa snajdiga businessmän. Därefter laddar vi inför lördagen då kören ger tre föreställningar i Svenska Kyrkan (16:00, 18:00 och 20:00), som alla brukar vara oerhört välbesökta. Det blir vårt sista musikaliska eldprov innan vi åker hem, så börja håll tummarna redan nu!

Med så här en vecka kvar skulle vi vilja fråga er läsare om vad NI tycker att vi måste hinna med innan vi åker hem? Om du tycker att vi missat ett smultronställe på Manhattan, eller om du vill se oss fotade tillsammans med valfri kändis, framför då ett önskemål i kommentarsform (nedan).

God morgon Sverige - i New York säger vi god natt!