söndag 22 november 2009

Inlägg #35: the Sound of Music

Under åren sen gymnasiet har våra, de två bloggkungarnas vägar gått åt lite olika håll: Anton fortsatte att utveckla sin musikaliska förmåga, först på Åsa Folkhögskola och sedan på Kulturama, medan Axel avfärdade gymnasietidens rockstjärnedrömmar som just sådana - drömmar - och började plugga humaniora i Uppsala. Trots detta så är musiken på många sätt det spackel som fyller igen alla de sprickor som stundtals uppstår i vår vänskap; sprickor i form av olikheter, meningsskiljatigheter, och i värsta fall, konflikt. När man bor så tätt inpå varandra som vi gör är det klart att man ibland går varann på nerverna, och då är det skönt att man i slutändan alltid kan enas kring en förenande kärlekshistoria: musiken.

I ett par tidigare inlägg gjorde vi vårt bästa att trissa upp förväntningarna på vår konsert på Svenska Kyrkans Julbasar, och denna ligger nu bakom oss. Det gick inte så bra som vi hade hoppats, men när de sista ackorden klingat ut och appplåderna tystnad kändes det ändå helt okej. Responsen från de som var där och tittade har varit jättegod, och det kan vi bara tacka för. Nu börjar vi ladda inför Julbasaren 2010!



Det här inlägget heter "the Sound of Music" och vi tänker därför bjuda på en liten mix av musikupplevelser från den senaste tiden. [Igår, när vi spelat i kyrkan, gick vi på en så kallad "drum clinic", dvs en sorts uppvisning/seminarium, på en musikaffär på 48:e gatan. Trummisen, Benny Greb, var supersympatisk, och hans trumfärdigheter fick till och med Maria att lyssna uppskattande, men tyvärr fotade vi ingenting, så ni får hålla till godo med denna korta kommentar.]
Men nu alltså: MUSIK!


Jenny och Sofia underhåller oss övriga middagsgäster (detta när Jenny var här, givetvis)


Kammarorkestern spelade i kyrkan i fredags


På kvällen efter vår konsert rullade vi hatt hemma hos Sofia

Men "Kings of New York?" då, hur lät vi? Jo såhär:


Dags för fanfar! Besökare #5000 är också HAN en herre i sina bästa år. Grattis Mikael Ewing, på bilden iförd en moderiktig basker i förgylld kashmirull, en monokel i 24-karats Au, allehanda piercingar, och en tillblingad (nytt ord!) cigarr. Tack för att du läser bloggen Micke!