fredag 30 oktober 2009

Inlägg #30: the helt klart Central Park (musings & music)

Så kom hösten till New York till sist. Den brittsommar vi bjöds på för så lite som en vecka sedan har oåterkalleligen lämnat oss för sydligare breddgrader, men kvar har den lämnat ett Central Park iklätt höstens gula och röda färger. Och med ett sådant färgfyrverkeri blott ett stenkast från vår kungliga boning (oj så prosalyriskt det blev!), vem kan låta bli att filosofera lite?


Axel [hjärta] Björn Ranelid?

Men Kings of New York är inte bara filosofiska - vi är musikaliska också! Idag tog vi med oss hederskungen Filip Forsberg och prövade vår lycka som gatumusiker. Vi ställde oss på en liten promenadväg i Central Park och spelade svenska sånger, och en hel del människor tittade förvirrat på oss tills vi knåpade ihop en lapp med texten "If you don't understand us, it's 'cause we're speaking swedish" (på bilden pedagogiskt uppvisad av vän/Beckombergapatient, Filip), vilket tycktes hjälpa något. Efter ca tre timmars spelande, en kaffepaus med svenskt bryggkaffe, och ett antal tvivelaktiga möten med publiken, begav vi oss hemåt Park Avenue med 16 rykande färska dollariner på fickan. Bättre lycka nästa gång?

Allt var dock inte frid och fröjd när vi kom hem: ytterdörren hade gått i någon sorts amerikanskt baklås. I brist på annat att göra gick vi då upp på vår fastighets tak och bjöd grannarna på en spontankonsert. Givetvis ska inte våra ärade läsare behandlas sämre:

Fiddlers on the Roof

För den lyssningssugne kan vi även tipsa om en blivande musikalisk klassiker signerad Filip Forsberg och Anton Krantz...

Over and out hälsar gansta' crew Kings of New York (feat. Filip "Big G" Forsberg).


Coolaste killarna i stan (?!)