torsdag 26 november 2009

Inlägg #36: the KoNY come out of The Closet (Beacon's), & Thanksgiving Plans


I förrgår ringde telefonen. Det var vår nya vän Sofia som undrade ifall KoNY hade planer för morgondagen (läs: gårdagen). Det hade vi inte, så efter en kort men intensiv övertalningsprocess gick vi med på att följa med Sofia till Williamsburg i Brooklyn (vi har besvärats av att vi inte ägnat oss åt någon egentlig välgörenhet här i New York - välgörenhet är otroligt inne i Äpplet - så det var med en lättnadens suck vi kunde erbjuda oss att följa med Sofia som hennes "vänner". Skönt.)
När vi tagit L-tåget och hoppat av på Bedford Avenue, styrde vi stegen mot "Beacon's Closet", en välsorterad och klart hipp second-handaffär. Väl därinne skingrades gruppen: Sofia gick och kollade på festkläder, Axel på tröjor, och Anton betraktade fascinerat ett par träbestick där ena änden var sked/gaffel medan den andra var svarvad att se ut som en trumpinne. Den ende som inte gjorde av med pengar var... Anton.



Sagt och gjort: vännerna sökte upp en lagom sunkig pub och avnjöt den utlovade ölen.



Ett gammalt djungelordspråk lyder: "En skummande öl kommer sällan ensam". Detta visade sig vara sant även denna gång (fantastiskt hur de gamla djungelordspråken fortsätter att vara gångbara, år ut och år in!). Istället för att promenera hem över Williamsburgbron, besökte vi ytterligare en pub, och gjorde en fantastisk upptäckt...



Och just när man trodde att saker och ting inte kunde bli bättre...



Det som var tänkt som en kortare dagsutflykt till andra sidan vattnet från Manhattan utvecklades, inte helt otippat, till en helkväll. Maria gjorde oss sällskap så småningom och som på alla bra kalas lektes det lekar. Axel misstänker dock att hans lagkamrat mutats av lag Anton & Maria. Döm själva:


Sofia har 30 sekunder på sig att gissa vilken kändis Axel försöker beskriva (utan att nämna kändisens namn alltså). Busenkelt, eller hur?!

Det är nu onsdag natt, natten till Thanksgiving. Allt är dock inte som vanligt... Den påtagliga avsaknaden av Antons snarkningar påminner mig om att han just nu är många, många mil härifrån. "WHAT?!" säger hela familjen Krantz nu. Så här ligger det till: Anton har blivit bjuden att fira Thanksgiving med Maria och hennes familj i Connecticut, så tidigare idag tog han och Maria tåget norrut från Manhattan. Vilka äventyr som finner dem där, det blir ett helt eget blogginlägg när han kommit hem igen (vilket han gör på lördag kväll).

Mina Thanksgivingplaner är inte lika avancerade, utan går ut på att äta någon sorts pseudoamerikansk Thanksgivingmiddag tillsammans med Filip, Sofia och Viktoria, hemma hos oss på Park. Rapport om detta kommer!