lördag 12 december 2009

Inlägg #47: the Trevliga Fredag

Den sista fredagen i Det Stora Äpplet tillbringade bloggäventyrarna på varsitt håll: Anton tog tillfället i akt att ha en myskväll med Maria. Först beställdes det hem någon sorts asiatisk mat som jag (Axel) förmodar att de slukade med sin karakteristiska grace; Anton är känd för sina treminutersmåltider under vilka han inmundigar lika mycket mat som en medel-Svensson förmår trycka i sig under en dryg kvart. Maria däremot är mest uppmärksammad för sin osannolika tillämpning av klyschan "det finns alltid plats för dessert!" (vi bloggare är övertygade om att Maria utveklat den legendariska förmågan att förvara mat i ena lungan).
Efter middagen gick det ohungriga paret på bio och såg den kritikerrosade "Fantastic Mr Fox"; Anton gav den "antilop - duvhök - kvarts" i betyg.

Axel var fredagskvällen till ära mamma Margaretas dejt på FN-representationens julfest.
Julbordet var helt fantastiskt och vann överlägset över Aquavits, som vi fått avnjuta på Cirpiani. Trots ett lite missöde med ett vådaskott (?) från en champagneflaska, förflöt middagen under trevliga former. Praktikanterna hade omarbetat Viktor Rydbergs Tomten så att den istället handlade om FN, EU och en hel del insiderskämt från arbetsplatsen - sjukt välskrivet och roligt, till och med för en förvirrad icke-statsvetare.
När alla ätit upp var det dags för dans. Anställda och medföljande dejter jublade lyckligt när hitlåt efter hitlåt spelades i högtalarna, och till och med Margareta plockade fram sina gamla discomoves.
Klockan hann närma sig tre innan jag styrde kosan hemöver - morgondagen bjöd trots allt på Luciakonserter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar